sunnuntai 30. maaliskuuta 2008

RAD MIKE mini-intervjuu.

Tämä haastattelu piti alunperin tehdä Old, Fat & Slow 2008 -tapahtumassa, mutta sepä tietysti sitten loppujen lopuksi "kiireiden" keskellä unohtui kokonaan, vaikka jokunen kuva saatiinkin räpsittyä... Homma hoideltiin loppujen lopuksi mailitse ja alla hyvin pikainen haastis Mikestä...

Kun tämän nyt kerran piti olla OFS -henkinen haastattelu niin kysytään nyt edes yksi asiaan liittyvä kysymyskin...

-Olet muistaakseni ollut mukana jokaisessa Old, Fat & Slow -tapahtumassa ja yleensä aina ensimmäisten joukossa ilmoittautumassa mukaan. Mikä tekee mielestäsi tästä tapahtumasta sellaisen, johon kannattaa aina vaan tulla uudestaan?


Se vaan on niin ainutlaatuinen tapahtuma Suomessa. Siellä ei olla liian tosissaan skeittaamassa. Siellä tulee nähtyä kavereita joihin ei yleensä muuten törmää. Mutta missä oli panu tänä ja edellisvuonna?

-Nimeen "RAD-MIKE" -täytyy liittyä jokin tarina. Kerropas
kuka lisänimen keksi ja kuinka tämä nimi alunperin syntyikään...?

Keravalla oli aikoinaan skeittikauppa nimeltään radical sport. Sitten yksi kerta kun menin korson amiksen taakse skeittaamaan, niin heti minut nähtyään Santtu Söderlund huudahti "kattokaa rad mike tuli". Siitä se sitten vain jäi meikäläisen niin sanotuksi taiteilijanimeksi. Eli kiitos Santulle.

-Tiedämme kaikki, että keräät vanhoja oldschool dekkejä ja muuta skederompetta.
Siksi onkin kenties turhaa kysellä tästä aiheesta enempää, mutta olisi
mielenkiintoista kuulla mikä on mielestäsi siistein aikakausi skeittausta
ajatellen. Onko nykytila hyvä vai haikailetko vanhojen aikojen perään?




Kyllä se 80-luvun aika oli hienoa. Grafiikat oli hienompia. Nataksen streetti skeittaus huhhuh. Mutta ei Tämän päivän skeittauksessa mitään vikaa ole. Temput vaan menee niin sairaiksi ettei tälläinen vanha koira pysy mukana.

-Kerro vielä edelliseen liittyen, että mikä on siistein yksittäinen "temppu" kautta aikojen. Kuka on tehnyt sen kaikkein siisteimmän muuvin ja miksi päädyit juuri tähän?

Kyllä se varmaankin ollie on. Ja kickflip on siisti temppu tehdä. Mutta kaikki 80-luvun airitemput on siistejä kun suurin osa niistä tehtiin earlygrabeina. Kattokaapa vaikka jotain vanhoja kisa videoita. Thanks Alan Gelfand!!!

-Mitä tapahtuu skeittauksen jälkeen? Mitä tapahtuu jos paikat ei enää kestä tai muuten alkaa touhu puuduttamaan - Mitä muuta elämääsi kuuluu kuin skeittaus?

viime kesänä löysin frisbeegolffauksen. Se on tosi hyvää vaihtelua skeittaukselle. muuten se on normaalia työssä käymista ja sen sellaista. Ja kyllä sitä aina jotakin skeittaukseen liittyvää keksii jos paikat eivät kestä.

-Loppusanat?

Kiitokset sponsoreille ja kaikille kavereille - You know who you are!



Haastattelu ja kuvat: Antti Lehtinen

Ei kommentteja: